Ζώδια και οδήγηση: Τι λένε τα άστρα για το πώς είσαι στο τιμόνι

Ποιο ζώδιο είναι το πιο ζημιάρικο και ποιο το πιο προσεκτικό; Η επιστήμη μίλησε. Ε, και τα στοιχεία μας!

νυχτερινός έναστρος ουρανός, μπλε άστρα σχηματίζουν το περίγραμμα αυτοκινήτου

Θα θέλαμε να μη βγαίνουν εύκολα συμπεράσματα, αλλά συμβαίνει. Έχει στο ντουλαπάκι του οδηγού για αναμνηστικό το πρώτο μπρελόκ με το κλειδί του πρώτου του αυτοκινήτου, αμέσως να πούμε: ε, καλά, συναισθηματικός Καρκίνος. Αμφιταλαντεύεται κάθε τρεις και λίγο ποια διαδρομή να ακολουθήσει για να φτάσει στον προορισμό του, αμέσως: Ω ρε φίλε, κλασικός αναποφάσιστος Ζυγός. Είναι το αυτοκίνητο πιο καθαρό κι από χειρουργείο: Παρθένος και καθαριότητα, αχτύπητος συνδυασμός. Οδηγεί σαν να μην υπάρχει άλλος και ο δρόμος να του ανήκει; Ένας, αλλά Λέων.

Πες μου το ζώδιό σου να σου πω τι οδηγός είσαι

Αλλά, είπαμε, εμείς δεν θέλουμε εύκολα συμπεράσματα. Άλλωστε ασφαλιστική είμαστε, θέλουμε στοιχεία και ανάλυση και μελέτη και ερμηνεία πριν μιλήσουμε. Έτσι βρήκαμε για άλλη μια χρονιά το πιο ζημιάρικο και το πιο προσεκτικό ζώδιο του 2023, είτε αφορά οδηγούς αυτοκινήτου είτε οδηγούς μηχανής.

Μπορεί να φταίει κάποιο δύσκολο τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα; Κάποια συναστρία; Ο ωροσκόπος; Κάτι άλλο; Μπορεί. Πάντως τα στοιχεία μας μίλησαν και δεν χρειάζεται να διαβάζεις τ' άστρα για να μάθεις.

Αιγόκερως

illustration με ζώδιο

Δεν το περιμέναμε αυτό από εσένα, Αιγόκερε. Ξέραμε ότι είσαι σοβαρό και προσεκτικό ζώδιο. Τι σου συνέβη μέσα στο 2023 και κατάφερες να γίνεις το ζώδιο με τα περισσότερα τρακαρίσματα; Να φταίει η εμφάνιση του Πλούτωνα ή μήπως είναι η μετακίνηση του Κρόνου που σου δυσκόλεψε τη ζωή; Δεν είμαστε αστρολόγοι, οπότε θέση δεν μπορούμε να πάρουμε. Εμείς δεδομένα αναλύουμε και λέμε αυτό που βλέπουμε. Και τι βλέπουμε;

Το 2023 τράκαρες περισσότερο απ’ όλα τα ζώδια, είτε οδηγούσες αυτοκίνητο είτε μηχανή, με πιο φορτωμένο μήνα τον Νοέμβριο (να έπαιξε ρόλο η σεληνιακή έκλειψη στα τέλη Οκτώβρη;).

Οι χειρότερες μέρες σου ήταν οι Τετάρτες, αγαπητέ Αιγόκερε (και δεν είσαι ο μόνος, θα πω...): Είχαν τα περισσότερα «μπαμ», με τις Τρίτες να ακολουθούν από κοντά. Σε έφαγε η όπισθεν και η αναστροφή που ήταν το βασικό σου λάθος - και οι βασικές αιτίες των τρακαρισμάτων σου- αλλά σε έφαγε και κάποιο μάτι μάλλον, γιατί βρήκες και αρκετές φορές το παρκαρισμένο όχημα σου χτυπημένο.

Οι ηλικίες των Αιγόκερων που μπλέχτηκαν πιο συχνά σε κάποιο τρακάρισμα, σύμφωνα με τα στοιχεία μας του 2023, ήταν μεταξύ 50-60 ετών. Προσοχή, αγαπητοί Αιγόκεροι, χρονιά ήταν και πέρασε, πάμε παρακάτω.

Υδροχόος

illustration με ζώδιο

Να ένας καλός λόγος να έχεις έναν Υδροχόο στην παρέα σου και ακόμη καλύτερα αν οδηγεί κιόλας. Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, το 2023 οι Υδροχόοι είχαν το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε τρακαρίσματα. Όλους τους μήνες φαίνεται να ήταν σχετικά προσεκτικοί, με τον Ιανουάριο του '23 να φιγουράρει ως ο μήνας με τα λιγότερα ατυχήματα για το συγκεκριμέο ζώδιο. Μάλλον με αυτόν τον τρόπο επιλέξατε οι Υδροχόοι να γιορτάσετε τα γενέθλια σας.

Δεν ήταν όμως όλοι οι Υδροχόοι το ίδιο προσεκτικοί: οι ηλικιακές ομάδες 70-80 ετών και 20-30 ετών έδειξαν μια διάθεση να χαλάσουν το καλό όνομα. Ωστόσο ακόμα και με την ελαφριά αύξηση αυτών των ηλικιών στα τρακαρίσματα, ο Υδροχόος παρέμεινε στην τελευταία θέση, κάτι που επίσημα πλέον τους καθιστά το ζώδιο με την ασφαλέστερη οδήγηση. Μάλλον βοηθάει που (σύμφωνα με όσα διαβάσαμε) φαίνεται να σας διακατέχει αγάπη για τον συνάνθρωπο σας, αγαπητοί Υδροχόοι. Οπότε, προσοχή στα αισθηματικά σήμερα (και πάντα).

Σκορπιός

illustration με ζώδιο

Δεύτερος πιο ζημιάρης οδηγός ο Σκορπιός για το 2023, που επέδειξε σταθερότητα στο να μην κρατάει αποστάσεις. Και όπως ξέρεις και ξέρουμε, την πατάει πάντα ο από πίσω. Και ενώ είναι καλός οδηγός, με ηθικές αξίες και αυξημένη διαίσθηση, χάνει το δίκιο του από μία κακή συνήθεια. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν μπορεί να πάρει κι εκδίκηση. Ο πίσω φταίει, οπότε μην κολλάς στον μπροστά.

Ο χειρότερος μήνας του ήταν ο Δεκέμβριος και η πιο φορτωμένη μέρα που τον έπιανε ανυπομονησία και κολλούσε πιο συχνά στον μπροστινό ήταν η Πέμπτη. Από ηλικίες, αν εξαιρέσουμε τους 30 έως 50 που έδειξαν λίγο παραπάνω προσοχή, οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες τράκαραν με την ίδια διάθεση. Σκορπιοί, τον νου σας!

Ζυγός

illustration με ζώδιο

Ζυγός στο τιμόνι αλλά λάθος τα ζύγισε όταν χρειάστηκε να παρκάρει. Στην 3η θέση βρίσκεται ο ζυγός με τα περισσότερα τρακαρίσματα, αλλά πολλά από αυτά ήταν επειδή μάλλον πάρκαρε σε λάθος μέρος ή με λάθος τρόπος ή κάτι άλλο συνέβη στα ουράνια σώματα που δε το ξέρουμε εμείς αλλά ίσως κάποιος αστρολόγος. Το θέμα είναι ότι κουράστηκε μέσα στο 2023 να βρίσκει το παρκαρισμένο όχημα του τρακαρισμένο.

Οκτώβριος ο μήνας με τα περισσότερα τρακαρίσματα για τους Ζυγούς, ενώ πιο φορτωμένη μέρα η Τετάρτη. Στις ηλικίες οδηγών τα δεδομένα είναι ζυγισμένα, καθώς δεν ξεχωρίζει κάποια είτε θετικά είτε αρνητικά. Αγαπητοί Ζυγοί, εάν στην ερώτηση «είναι καλά να το αφήσω εδώ ή όχι;» σας πιέζει η αναποφασιστικότητα, ίσως καλύτερα να πάρετε μια δεύτερη γνώμη.

Καρκίνος

illustration με ζώδιο

Στην 4η θέση με τα περισσότερα τρακαρίσματα ο καρκίνος, που μέσα στην υπερπροσπάθεια του να προστατεύσει τους δικούς του μπορεί να ξεχνάει να προστατεύσει και τον εαυτό του. Ο Ιούλιος ήταν ο χειρότερος του μήνας μέσα στο 2023, οπότε μαύρες οι διακοπές, που πιθανόν να μη πρόλαβε να πάει κιόλας, και πιθανώς και γενέθλια με τρακαρίσματα για πολλούς Καρκίνους. Ενώ είναι καλός χαρακτήρας και καλός οδηγός, του λείπει ίσως λιγάκι η συνειδητοποίηση πως ένας ακόμη τρόπος για να προστατεύσει τους δικούς του είναι να αποφύγει τους μπελάδες και για τον εαυτό του. Υπερπροστατευτικέ και συναισθηματικέ Καρκίνε, ακούς;

Δίδυμοι

illustration με ζώδιο

Αμφιλεγόμενο ζώδιο οι Δίδυμοι όσον αφορά την οδική ασφάλεια (και τη ζωή λέει η εμπειρία μου, όχι λάθος, ένας φίλος από το χωριό το λέει, δεν τον ξέρες). Γιατί ενώ έχουν μία διάθεση να βρίσκονται κάπου στη μέση της λίστας και να μην ξεχωρίζουν, κάτι τους έφερε το 2023 προς τα πάνω και προς την 5η θέση. Ήταν το ζώδιο με τα πιο πολλά τρακαρίσματα με παρκαρισμένο όχημα. Τι τους έπιασε, δεν ξέρουμε. Μπορεί κι εκείνοι να μην ξέρουν. Ειδικά όσοι οδηγοί Δίδυμοι είναι 65 ετών και πάνω, το 2023 δεν ήταν η χρονιά τους. Είτε στην προσπάθεια τους να παρκάρουν, είτε σε μια στροφή που κάποιος άλλος είχε παρατήσει όπως να 'ναι το όχημα του, δεν ήθελε πολύ για να φορτώσουν και να γίνουν ταύροι.

Και μιας και είπαμε ταυροι...

Ταύρος

illustration με ζώδιο

Στη μέση της λίστα ο Ταύρος και την έκτη θέση. Από τη μία θετικό που κατάφερε να αποφύγει το 2023 να βρεθεί στις πρώτες θέσεις. Από την άλλη, έκανε αρκετά τρακαρίσματα από εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Αν και γενικά υπομονετικό ζώδιο, στην οδήγηση έδειξε να δυσκολεύεται να κρατήσει αποστάσεις και αυτό είχε ως επακόλουθο αρκετά «μπαμ». Οι μήνες με τα περισσότερα από αυτά ήταν το καλοκαίρι, Ιούνιος και Ιούλιος, ενώ οι πιο συχνές μέρες για μπαμ ήταν Τρίτη και Πέμπτη. Αγαπητά Ταυράκια, μην γίνεστε ταύροι εν υαλοπωλείο εκεί έξω, ναι;

Λέων

illustration με ζώδιο

Ίσως το πιο δυναμικό ζώδιο που έκανε την ευχάριστη έκπληξη και το 2023 απέφυγε να πρωταγωνιστήσει στα τρακαρίσματα. Το 2021, σε αντίστοιχη έρευνα μας, ήταν το ζώδιο με τα περισσότερα τρακαρίσματα, αλλά το '23 κατάφερε να διοχετεύσει τον δυναμισμό του μακριά από τον δρόμο.

Προφανώς όχι όλοι οι Λέοντες, γατί στην 7η θέση τους φέρνουν αρκετοί που με φορτωμένο πρωτίστως τον Ιούνιο ετοιμάστηκαν για τις διακοπές τους με τρακαρισμένα οχήματα. Ξεκάθαρη διάθεση για μπουμ έδειξαν τα λοντάρια - οδηγοί κάτω των 20 ετών και σαν μέρα η Τρίτη έκρυβε περισσότερες φορές τη λυπητερή. Αγαπητοί Λέοντες, λίγο πιο μαλακά. Υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω.

Παρθένος

illustration με ζώδιο

Μεθοδικός, απλός και λογικός. Θα τρακάρει γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Γι’ αυτό όταν μπορεί, αποφεύγει να οδηγήσει και επιλέγει τα μέσα ή κάποιο φίλο και συνάδελφο. Δεν ξεχωρίζει κάποιος μήνας ή μέρα, ούτε κάποιο ηλικιακό γκρουπ οδηγών. Θα μπορούσε εύκολα να βρεθεί στη τελευταία θέση της λίστας, αν δεν τον ανάγκαζαν οι συνθήκες να πιάσει τιμόνι και να οδηγήσει μες στη ζούγκλα. Αγαπητοί Παρθένοι, ξέρουμε πως σας είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι, δεν μπορείτε να ελέγχετε τα πάντα και πάντα. Έτσι είναι η ζωή.

Τοξότης

illustration με ζώδιο

Στη 4η θέση απ’ το τέλος οι Τοξότες, που θα μπορούσαν ακόμη πιο χαμηλά με ακόμη λιγότερα τρακαρίσματα, αν πρόσεχαν λιγάκι περισσότερο στο πού και πώς παρκάρουν. Γιατί τα δεδομένα μας λένε πως βρίσκουν το όχημά τους συχνά τρακαρισμένο. Και είναι κρίμα να οδηγούν σωστά, αλλά να την πατάνε από ένα επιπόλαιο παρκάρισμα. Τοξοτάκια αγαπημένα, λίγη παραπάνω προσοχή στο παρκάρισμα και του χρόνου βάζετε πλώρη για τον τίτλο του πιο προσεκτικού ζωδίου.

Ιχθύς

illustration με ζώδιο

Ευαίσθητος αρκετά ώστε να σκέφτεται πως η οδηγική του συμπεριφορά μπορεί να επηρεάσει τους γύρω του και τόσο διορατικός που βλέπει τη στραβή να πλησιάζει ώστε να κάνει αυτό που πρέπει για να την αποφύγει. Βασικές δεξιότητες που τον κρατάνε μακριά από μπελάδες και τρακαρίσματα, εξού και η παρουσία του στις τελευταίες θέσεις. Αγαπητέ Ιχθυ, εύγε. Συνέχισε έτσι.

Κριός

illustration με ζώδιο

Ίσως η μεγάλη έκπληξη του 2023, καθώς ο Κριός βρήκε έναν τρόπο να διαχειριστεί την παρορμητικότητά του και να τη μετατρέψει σε δημιουργικότητα και εφευρετικότητα, που τον κράτησαν πολύ χαμηλά στα τρακαρίσματα τη χρονιά που μας πέρασε. Οι αστρολόγοι λένε ότι η παρουσία του Δία ωφέλησε σημαντικά τους Κριούς, αλλά εμείς, που δεν ξέρουμε από αυτά, θα μείνουμε στα δεδομένα μας που λένε ότι το 2023 οι Κριοί έκαναν ό,τι χρειάστηκε για να μείνουν μακριά από αρκετούς οδηγικούς μπελάδες.

Πες μου το ζώδιό σου να σου πω πόσο πιθανό είναι να σου κλέψουν το αυτοκίνητο

Ναι μεν τα τρακαρίσματα είναι ο μεγαλύτερος μπελάς, αλλά δεν είναι ο μόνος. Είναι και οι κλοπές. Το θέμα είναι πως δεν είμαστε όλοι θύματα με την ίδια συχνότητα. Κάποια ζώδια μπαίνουν για κάποιο λόγο πιο συχνά στο στόχαστρο.

Όπως και το 2021, έτσι και σε αυτή μας την ανάλυση για το 2023, πάλι πρώτοι στη λίστα με τα ζώδια που το αυτοκίνητό τους έκανε φτερά είτε ολόκληρο είτε εν μέρει (δηλαδή ενεργοποιήθηκε η κάλυψη Ολικής ή Μερικής κλοπής στην ασφάλεια του αυτοκινήτου τους) είναι οι Δίδυμοι. Απ’ ό, τι φαίνεται, δεν είναι τυχαίο, αλλά κάτι δεν κάνουνε σωστά οι Δίδυμοι και γίνονται ευκολότεροι στόχοι. Να φταίει η ανευθυνότητά τους και να γίνονται απρόσεκτοι με τα αυτοκίνητά τους ή να φταίει ο Δίας που κόβει βόλτες; Αγαπητοί Δίδυμοι, ευκαιρία να το κοιτάξετε.

Τη δεύτερη θέση μοιράζονται ο Ταύρος, ο Παρθένος και ο Κριός. Σιγουρευτείτε ότι κλειδώνετε πάντα το όχημα σας και ότι το αφήνετε σε ασφαλές μέρος. Βάλτε το στη ρουτίνα σας για να μην σας βρει και το 2024 ψηλά στη λίστα.

Φυσάει πολύ απ' το σπασμένο μου το τζάμι

Ο Αιγόκερως το κάνει όλο και πιο ξεκάθαρο πως το 2023 δεν ήταν η χρονιά του στον δρόμο. Εκτός από τα περισσότερα τρακαρίσματα, ήταν το ζώδιο και με τα περισσότερα περιστατικά με σπασμένα τζάμια. Ήταν κάποιο χαλίκι στον δρόμο; Ήταν κάτι άλλο; Πάντως τη Θραύση κρυστάλλων τη χρειάστηκαν για τα καλά οι Αιγόκεροι το 2023.

Δεύτερος στη λίστα μας ο Τοξότης. Είναι η ταξιδιάρα ψυχή του ζωδίου; Είναι που κάνει μάλλον μεγάλες μετακινήσεις κι έτσι εκτίθεται και περισσότερο στον κίνδυνο να βρει σπασμένο το τζάμι του;

Πάντως Αιγόκεροι και Τοξότες είχαν το 2023 σπασμένα τζάμια με 20%-30% μεγαλύτερη πιθανότητα απ’ ότι ο Λέων και ο Σκορπιός, που στρογγυλοκάθονται στο τέλος της λίστας μας.

Τα άστρα και τα ζώδια ας μη φέρνουνε εμπόδια

Τι να κάνεις για να προστατευτείς; Πιθανώς μπορείς στις εκλείψεις να κάθεσαι μέσα για να μην κινδυνεύεις με κάποιο τρακάρισμα. Ή απλώς να έχεις φροντίσει για την ασφάλεια αυτοκινήτου ή την ασφάλεια μηχανής σου. Οπότε να αψηφάς ακόμα και τη μεγαλύτερη ουράνια αναποδιά και να παίρνεις τους δρόμους όπως και όποτε θέλεις.

Για ό,τι χρειαστεί, εμείς εδώ είμαστε💙 .