(Ξανα)πόνεσαν τα μάτια μας! Τρελά κι απίθανα που είδαμε στους δρόμους - 2024 edition

Κάθε πέρσι και καλύτερα; Μπορεί

ασπρόμαυρη φωτογραφία, αυτοκίνητο όρθιο πάνω στο μπροστινό μέρος και τις μπροστινές ρόδες του μέσα σε κανάλι με νερό

Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει κι εσύ, αλλά ειδικά μετά τα lockdown, το να κυκλοφορείς στους ελληνικούς δρόμους έχει μια έξτρα αδρεναλίνη - και δεν το λέω από την καλή του πλευρά.

Θα έχεις ένα όχι και τόσο χαρούμενο συναπάντημα με κάποιον που θεωρεί πως το να σταματήσει σε πινακίδα stop είναι προαιρετικό. Με κάποιον που πάει να βγει από διασταύρωση και, επειδή ο μπροστινός του αργεί να περάσει, βγαίνει δίπλα του και κλείνει την ορατότητα όλων. Με κάποιον που θεωρεί το πορτοκαλί φανάρι πρόσκληση σε εκρηκτική επιτάχυνση.

Ή με τον αγαπημένο οδηγό που βλέπει μποτιλιάρισμα σε μεγάλη διασταύρωση, τύπου Αλεξάνδρας - Πανόρμου, και, αντί να περιμένει να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, προσθέτει και το δικό του αυτοκίνητο στην ουρά που κλείνει το κάθετο ρεύμα. ΠολιτιΖμός. Εύγε.

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας - 2024 edition

Αν μπορούμε να αστειευόμαστε με όλα αυτά, είναι επειδή περιορίζονται στην ένταση της στιγμής και σε μερικά γαλλικά - όχι αυτά του Le Petit Robert, τα άλλα. Η ασφάλεια αυτοκινήτου να ‘ναι καλά, μπορούμε να ξεμπερδέψουμε εύκολα από απρόσεκτα παρκαρίσματα και ξε-παρκαρίσματα, αβρότητες ανάμεσα σε προφυλακτήρες κι άλλα τέτοια. Αυτές ήταν και οι συχνότερες αιτίες ατυχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία μας. Που σημαίνει, με λίγη παραπάνω προσοχή, όλα καλά.

Αλλά, ρε παιδιά, ρε παιδιά. Κάπου χάνουμε και την μπάλα, ναι; Λέγαμε πέρσι για την αποκέντρωση και τις χελώνες καρέτα καρέτα. Και νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα. Αμ δε!

Πιάνουμε το νήμα από τα πρώτα highlights της φετινής χρονιάς, τα οποία είχαμε συμπεριλάβει και στο περσινό αφιέρωμα, και στη συνέχεια αφήνουμε και το 2024 να ξεδιπλώσει το ταλέντο του (μας).

Πήρε φωτιά το Κορδελιό

Εντάξει, υπερβολή. Δεν πήρε φωτιά. Απλώς κάποιος που κινούνταν στην περιοχή έσπασε τα κιγκλιδώματα με το αμάξι και βρέθηκε στις ράγες του τρένου, με το όχημα αναποδογυρισμένο. Και βγήκε λέει σώος και αβλαβής και σκέφτηκε, πού να κουβαλάω τώρα το αυτοκίνητο, ας το αφήσω εδώ. Oh well.

Αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο πάνω σε ράγες

Να ζήσουν τα παιδιά

Άμα είναι κάποιος πολύ νέος και παντρεύεται, λένε πως βιάστηκε. Αν είναι πιο ώριμος και παντρεύεται, λένε πως άργησε. Αν μπει στο κατάστημα νυφικών με το αυτοκίνητο τι λένε; Εδώ σε θέλω.

αυτοκίνητο μέσα σε κατάστημα νυφικών, σπασμένη βιτρίνα
Πηγή: taxydromos.gr

Αν δεν βλέπεις πού πας, θα πας εκεί που βλέπεις

Ή θα στείλεις κάποιον άλλον αδιάβαστο (pun not intended). Όπως έγινε στη Λαμία: Σύμφωνα με το lamianow, αυτοκίνητο παραβίασε stop, έπεσε πάνω σε άλλο αυτοκίνητο και το έστειλε μέσα σε γραφείο τελετών.

Εσείς οι πολύ ρομαντικοί που λέτε πως στο ίδιο μέρος κατέληξαν και το από πάνω και το από κάτω αυτοκίνητο, ε τι να σας πω! 😜

Μια βουτιά θα κάνω μόνο + bonus για James Bond fans

Θυμάσαι πώς είναι εκεί στο τέλος της άνοιξης, που θέλεις να ρίξεις γενναία την πρώτη βουτιά στη θάλασσα, αλλά εκείνη έχει ακόμα χειμωνιάτικη θερμοκρασία; Οπότε μπαίνεις μέχρι περίπου τη μέση, ρίχνεις νερό σε ώμους και στέρνο, σφίγγεις κοιλιά, παίρνεις βαθιά ανάσα...

... και τελικά αποφασίζεις να βγεις; Ε κάπως έτσι μοιάζει να αμφιταλαντεύτηκε και το αυτοκίνητο της φωτογραφίας, στο λιμανάκι των Σφαγείων, στην Καβάλα.

Κόκκινο αυτοκίνητο μισοπεσμένο στη θάλασσα σε λιμανάκι, γύρω γύρω κόσμος
Πηγή: ΕΝΑ Channel

Κι εδώ βλέπουμε στο ίδιο λιμανάκι τη φανταστική Lotus Esprit του James Bond από την ταινία «Η κατάσκοπος που μ' αγάπησε», που εν μέσω καταδίωξης βουτά στη θάλασσα και γίνεται υποβρύχιο.

νυχτα, λιμανάκι με σκάφη, φώτα αυτοκινήτου μέσα στο νερό

Oh wait.

αυτοκίνητο επιπλέει μέσα στο νερό, νύχτα
Πηγή: kavalapost.gr

Θα κοιμηθώ νωρίς, θα σηκωθώ νωρίς, θα ξεκινήσω νωρίς και θα παρκάρω όπου να ’ναι

Πώς είναι καμια φορά που μπορεί κάπου να ψάχνεις να παρκάρεις και τελικά εκεί που θα βρεις να καβαλήσεις λίγο πεζοδρόμιο; Ε καμία σχέση. Εδώ ο φίλος, στον Πειραιά, όπως διαβάσαμε, έκανε το πεζοδρόμιο - και τη διαδρομή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης- πάρκινγκ, άφησε την ωραιότατη Lamborghini Huracán του και μην τον είδατε.

αυτοκίνητο παρκαρισμένο ολόκληρο πάνω σε πεζοδρόμιο,
Πηγή: carandmotor.gr

Το 2024 τα αυτοκίνητα θα πετάνε

How it started:

πορτοκαλί μαύρο αυτοκίνητο με αερδυναμικό σχεδιασμό ώστε να πετά, στο φόντο δρόμος πόλης

How it's going:

αυτοκίνητο με ζημιές πάνω σε κάγκελα σπιτιού
Πηγή: kavalapost.gr

Εδώ η Καβάλα πρωτοπορεί με όχημα που απογειώθηκε από τον δρόμο και προσγειώθηκε πάνω στα κάγκελα σπιτιού. Κι έμεινε έτσι, σχεδόν να αιωρείται, όπως η αίσθηση πως τα έχουμε δει όλα.

Ελπίζουμε ο ένας να είχε ασφάλεια αυτοκινήτου και ο άλλος ασφάλεια σπιτιού. Και κάνουμε λίγη πλάκα γιατί, παρά την εικόνα, δεν υπήρξε κανένας σοβαρός τραυματισμός ούτε μεταξύ όσων βρίσκονταν στο αυτοκίνητο ούτε μεταξύ όσων βρίσκονταν στο σπίτι. Κι αυτό είναι ακόμα πιο ευτυχές κι απίστευτο από το πραγματικά ιπτάμενο αυτοκίνητο.

One man's trash is another man's treasure

Αν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα, σε τρώνε οι κότες. Αν παρκάρεις δίπλα σε κάδο και εμποδίζεις την πρόσβαση, μπορεί να βρεις το αυτοκίνητό σου έτσι:

αυτοκίνητο παρκαρισμένο δίπλα σε κάδο, σακκούλες σκουπιδιών πάνω στο καπό του
Πηγή: cycladeslive.gr

(Δεν είμαστε σίγουροι τι συνέβη εδώ, αν κάποιος Συριανός έχει εικόνα, ας μας διαφωτίσει).

Drive-in καφέ είχατε στον Βόλο; Όχι; Τώρα έχετε

Να βρείτε κάποιον να σας αγαπάει όπως εδώ ο οδηγός το αυτοκίνητό του. Παντού μαζί του το παίρνει, δεν το αποχωρίζεται στιγμή 🙄.

Οδηγώ και σε σκέφτομαι

Και κάνω και πολλά άλλα ταυτόχρονα. Πχ σκρολάρω στο κινητό μου και στρίβω τσιγάρο.

Οδηγώ ΚΤΕΛ θα μου πεις, ίσως καλύτερα να ασχολιόμουν μόνο με αυτό. Μπορεί.

Ας τα πούμε άλλη μια φορά

Θέλω εδώ να ξαναπώ, για να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις μου: Αστειευόμαστε με όλα αυτά (και με διάθεση να πειράξουμε, όχι να κοροϊδέψουμε, εγώ έχω κυκλοφορήσει στον δρόμο ως Μαμ - Ρα, δεν δικαιούμαι να κοροϊδέψω κανέναν 😄) ακριβώς επειδή το αποτέλεσμα είναι μόνο τσαλακωμένες λαμαρίνες και σπασμένα τζάμια. Τίποτα που να μη διορθώνεται, δηλαδή. Και σε κάποιες περιπτώσεις δεν έφταιγε και κανείς, για ένα χειρόφρενο που λύθηκε, για παράδειγμα.

Θα μπορούσαν όμως σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα πράγματα να έχουν πάει πολύ πολύ στραβά; Θα μπορούσαν.

Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό; Ε ναι, παιδιά, μπορούμε. Ας είμαστε όσο πιο προσεκτικοί γίνεται όταν βγαίνουμε στον δρόμο. Την άτυχη στιγμή κανείς δεν μπορεί να την προβλέψει. Τη στιγμή της επιπολαιότητας όμως μπορούμε όλοι να την αποφύγουμε.

Ναι; Ναι!💙