Ξανά στα θρανία με το Safe Roads project: Πρώτη ώρα έχουμε μάθημα οδικής ασφάλειας

Ο Δημήτρης Αντωνίου ετοιμάζεται για νέες επισκέψεις σε σχολεία και το van μας ταξίδεψε ως την Κάλυμνο

Νύχτα, το συνεργείο του Safe Roads project βάφει διάβαση πεζών έξω από το 3ο Γυμνάσιο χώρας Καλύμνου

Καλή σχολική χρονιά είναι αυτή που, όταν με ενθουσιασμό θα πλησιάζει στο τέλος της, δεν θα έχουμε ξεχάσει την ανεμελιά της αρχής της, όπως έλεγε ένας φίλος εκπαιδευτικός, και για μια τέτοια έχει ήδη ετοιμαστεί το Safe Roads project της Hellas Direct.

πλάτη άνδρα με γιλέκο Safe Roads project και κράνος απέναντι από το 3ο γυμνάσιο χώρας Καλύμνου

Safe Roads project, ξέρω τι έκανες το καλοκαίρι

Διακοπές δεν πολυέκανε, βέβαια, το Safe Roads project- αν και έκανε κάτι πολύ χαρακτηριστικό των διακοπών, ταξίδεψε με πλοίο σε ένα ελληνικό νησί: την Κάλυμνο!

Γενικά, το διάστημα που οι σχολικές τσάντες είχαν πεταχτεί σε μια γωνιά, όπου και παρέμειναν μέχρι αυτές τις μέρες, τα van του Safe Roads project δεν σταμάτησαν να γράφουν χιλιόμετρα.

Εικόνα από ψηλά, το van του Safe Roads project στην Κάλυμνο
Το van του Safe Roads project στην Κάλυμνο

Εντάξει, μια μικρή καλοκαιρινή χαλάρωση την είχαν κι αυτά. Αλλά οι συνεργασίες με δήμους, που «έτρεχαν» ήδη, ήταν η βασική δουλειά των περασμένων μηνών κι έτσι τα εξειδικευμένα συνεργεία μας συνέχισαν να βάφουν σχολικές διαβάσεις και να φτιάχνουν λακκούβες.

Την ίδια ώρα, ο ακτιβιστής για την οδική ασφάλεια και μέλος της ομάδας marketing της Hellas Direct Δημήτρης Αντωνίου δεν σταμάτησε να σημειώνει στην ατζέντα του αιτήματα για τις επόμενες επισκέψεις του σε σχολεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (σε λίγο καιρό ξανακατεβαίνει στην Αθήνα, περισσότερα γι’ αυτό παρακάτω).

πινακίδα για έργα και κώνος ακουμπισμένα στην άσφαλτο, στο φόντο το συνεργείο του Safe Roads project

Safe Roads project σε στεριά και θάλασσα

Την ωρα που το ένα van μας συνέχιζε την καθημερινή ρουτίνα του γράφοντας χιλιόμετρα σε διάφορα σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, το άλλο van έβγαζε ακτοπλοϊκό εισιτήριο και ταξίδευε 500 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Εικόνα από ψηλά. νύχτα στην Κάλυμνο, φως σε ένα σημείο του δρόμου όπου φτιάχτηκε μόλις διάβαση πεζών με κίτρινα μολύβια
Όταν η Χώρα της Καλύμνου κοιμάται, το Safe Roads project ρίχνει φως στη νύχτα

Μετά τη Μήλο, η Κάλυμνος έγινε το δεύτερο νησί που υποδέχθηκε το Safe Roads project.

Εικόνες από σχολείο της Καλύμνου, αριστερά η διάβαση πεζών πριν φτιαχτεί, δεξιά φρεσκοβαμμένη με κίτρινα μολύβια
Το Safe Roads project στην Κάλυμνο: πριν και μετά

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά, το συνεργείο μας - πάντα σε συνεργασία με τον δήμο- έβαψε 13 διαβάσεις έξω από σχολεία. Γεωγραφία, ζωγραφική και γεωμετρία πήραν πολύ διαφορετικό νόημα κατά το ταξίδι μας στην Κάλυμνο, σε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα μαθημάτων που φτιάξαμε μόνοι μας.

εικόνα πάνω κάτω έξω από το 3ο γυμνάσιο χώρας Καλύμνου με την είσοδο του σχολείου. Πάνω η διάβαση πριν φτιαχτεί, κάτω την ώρα που τη βάφει ο συνεργείο
Το Safe Roads project στην Κάλυμνο: πριν και μετά

Τα χρωματιστά μολύβια στις διαβάσεις έξω από τα σχολεία της Καλύμνου, πάντως, θα είναι ακόμα μία καλή αφορμή για να κάνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του νησιού άλλο ένα σημαντικό μάθημα, αυτό της οδικής ασφάλειας.

Safe Roads project στα σχολεία με τον Δημήτρη Αντωνίου

Με το πρώτο σχολικό κουδούνι συνεχίζει να γεμίζει την ατζέντα του και ο Δημήτρης Αντωνίου. Πέρσι επισκέφθηκε 50 σχολεία και 10.000 μαθητές παρακολούθησαν ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν ποτέ στη ζωή τους, αυτό της οδικής ασφάλειας.

Ο Δημήτρης Αντωνίου μπροστά και πίσω του καθισμένοι μαθητές

Τα αιτήματα για επισκέψεις δεν σταμάτησαν το καλοκαίρι, αλλά όλοι περίμεναν να ανοίξουν τα σχολεία για να κλείσει ο προγραμματισμός. Έτσι ο Δημήτρης φτιάχνει και φέτος το πρόγραμμά του εντάσσοντας όσα περισσότερα σχολεία μπορεί. Η αφετηρία του είναι η Θεσσαλονίκη, όμως στις αρχές του Νοεμβρίου προγραμματίζει κάθοδο στην Αθήνα, προκειμένου και πάλι να βρεθεί κοντά στα παιδιά (όσα σχολεία θέλουν να τα επισκεφθεί ο Δημήτρης μπορούν να απευθυνθούν είτε στο dimitrisantoniou.gr είτε στη σελίδα του Safe Roads project).

Το βαν του Safe Roads project με φόντο την Κάλυμνο
Το van του Safe Roads project στην Κάλυμνο

Safe Roads project: Φέρε τον έλεγχο να σου βάλω άριστα

Μπορούμε επίσης να πούμε: Safe Roads project, φέρε τον έλεγχο να σου βάλω 3011! Όσες διαβάσεις και λακκούβες δηλαδή έχουμε φτιάξει μέχρι στιγμής, μέσα στο 2024.

Ή 39: Όσοι είναι και οι δήμοι με τους οποίους συνεργαζόμαστε μέχρι σήμερα, ώστε να βοηθήσουμε με λακκούβες και σχολικές διαβάσεις. ‘Η 11: όσοι και οι δήμοι που έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ένταξης στο Safe Roads project.

Να, μερικά καλοκαιρινά παραδείγματα:

Καλή σχολική χρονιά!

Με αυτή τη δυναμική συνεχίζουμε για το υπόλοιπο της χρονιάς. Τα vans μας προσθέτουν νέους προορισμούς στα δρομολόγιά τους, εντός και εκτός Αττικής (και πολύ εκτός 😉). Τα αιτήματα, είτε μεμονωμένα είτε από σχολεία, εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων και εκπροσώπους δήμων, συνεχίζουν να έρχονται κι εμείς συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

Θα εκλείψουν οι ανάγκες; Όχι.

Θα το βάλουμε εμείς κάτω; Προφανώς και όχι!

Το μόνο που θα συνεχίσουμε να βάζουμε κάτω είναι τα μολύβια στις διαβάσεις μας. Έτσι αλλάζουμε την ασφάλεια όλων για τα καλά 💙.